Vi gjør det!

1. juni 2011

Nytt VA-anlegg på Dikemark i rute

På Dikemark i Asker skifter Isachsen Entreprenør ut de gamle vann- og avløpsrørene fra 1920-talllet. Mange lekkasjer og dårlig trykk skal være historie våren 2012.- Vi er i rute, sier prosjektleder Roger Kjenås

Dikemark sykehus i Asker er en psykiatrisk institusjon eid av Oslo universitetssykehus og Oslo kommune. Det er likevel Asker kommune som er byggherre for jobben med å sanere vann- og avløpssystemet inne på sykehusområdet.

- Asker kommune er en profesjonell byggherre som det har vært veldig greit å forholde seg til, sier prosjektleder i Isachsen, Roger Kjenås.

Mye historie i bakken

Sykehuset på Dikemark fungerte tidligere som et eget lite samfunn. Det gjenspeiles også i hva Isachsen finner i bakken når de graver.

- Det er utrolig mye kabler og rør i grunnen som ikke står på noe kart, kan Kjenås fortelle. Den beste informasjonskilden vår har i mange tilfeller vært vaktmestrene på sykehuset. De har jobbet her lenge og har god lokalkunnskap, sier Kjenås.

Sikkerhet i høysetet

6000 meter med rør skal byttes ut før våren 2012. Det betyr mye sprenging.

- Takket være et solid grunnarbeid innen helse, miljø og sikkerhet og gode systemer for kvalitetssikring har dette prosjektet gått på skinner, smiler Kjenås.

God dialog med de ansatte på sykehuset – særlig når Isachsen sprenger i nærheten av byggene hvor de sykeste pasientene er – har vært helt nødvendig i dette prosjektet.

Saneringsjobben på Dikemark er delt inn i to entrepriser med en verdi av ca 42 millioner kroner tilsammen. Prosjektet ble påbegynt i august 2010 og skal stå ferdig i våren 2012.

Nyhetsarkiv

Logg på IntranettGlemt passord?

Ikke registrert som bruker? Klikk her

×