Vi gjør det!

20. juni 2011

Nye Strømsø torg åpnet i Drammen

Lørdag 18. juni åpnet nye Strømsø torg. Byjubileet var en viktig milepæl i Isachsen Entreprenør og Eiker Grøntmiljøs oppdrag med å oppgradere et av landets mest påkostede byrom.

Prosjekt til 100 millioner

- Vi har blant annet fjernet 10 500 kubikkmeter masse, tatt vekk 1660 kvadratmeter smågatestein og lagt 1300 kvadratmeter nytt asfaltdekke, forteller prosjektleder iIsachsen Entreprenør, Egil Olaussen. Nytt VA-anlegg og snøsmelteanlegg med 22 000 meter rør som transporterer varmtvann er også på plass.

Stein, gress og kunst

Eiker Grøntmiljø har i hovedsak lagt kinesisk granitt på torget, mens norsk larvikitt er lagt foran inngangspartiet til stasjonen. Nærmere 700 kvadratmeter gress er myk kontrast til rene og harde flater, i tillegg til store lindetrær som er egnet til bymiljø. Eiker Grøntmiljø har også ansvaret for å få på plass Vannskulpturen “Waterrice” som er næringslivets gave til byen i forbindelse med 200-års jubileet

Arbeidet fortsetter fram til høsten 2012

Første etappe i prosjektet ble sluttført til jubileumshelgen. Neste etappe med å legge granitt ved Globusgården og buss-stasjonen blir ferdig høsten 2012. Til sammen skal circa 5000 kvadratmeter veier på Strømsø være oppgradert når siste stein er lagt. - Jeg tror ikke det er noe annet byrom her i landet – og kanskje heller ikke i Europa – som er så påkostet. Å jobbe med et så stort prosjekt er noe en anleggsgartner bare opplever en gang i karrieren, smiler prosjektleder i Eiker Grøntmiljø Berger.

Nyhetsarkiv

Logg på IntranettGlemt passord?

Ikke registrert som bruker? Klikk her

×