Vi gjør det!

18. februar 2014

Isachsen bygger verdens første Big Air hopp på ei bru

80 tonn tungt, 21 meter høyt og 70 meter langt er målene på verdens første stillashopp som bygges på ei bru. Dette er arena for Big Air-konkurransen for freeski og snowboardkjørere under åpningen av Kongsberg Vinterfestival denne helgen.

Det skriver Isachsen i en pressemelding tirsdag.

Lørdag 22. februar skal noen av Norges mest profilerte freeskikjørerne og snowboardkjørerne konkurrere på en av de mest spektakulære arenaer som er bygget her i landet, og som er det første i sitt slag på verdensbasis.

Verdensnyhet

Stillashoppet bygges på Nybrua, som går over fossen midt i sentrum av Kongsberg, og skal etter planen nå en høyde på drøye 21 meter og en lengde på 70 meter. Det snødekkede stillaset vil ha en helning på 30 grader, og deltakerne skal, ifølge pressemeldingen, sveve mer enn 15 meter før de lander i retning sentrum av byen.

Isachsen Gruppen forteller at de er blant sponsorene som har gjort arrangementet mulig, og jobber nå med å sette opp det enorme stillashoppet. Entreprenøren har kalkulert med halvannen ukes byggetid, og jobber lange dager for å få bakken ferdig til testing førstkommende fredag.

Prosjektleder hos Isachsen, Roger Kjenås, har vært involvert siden idéen for rennet dukket opp i 2008. I dag har han gleden av å lede byggingen av verdens første stillashopp på bru.

– Vi tente på idéen fra øyeblikket den kom opp, og har vært en økonomisk og praktisk garantist for at hoppkonkurransen blir noe av. Det er ikke ofte vi får anledning til å gjøre dugnadsprosjekter som dette, noe som er både spennende og utfordrende. Big Air-konkurransen er et spektakulært tiltak som vil gi en kick-start på Kongsbergs første Vinterfestival, og vi skal gjøre alt for at bakken holder høy internasjonal standard, sier Roger Kjenås.

Tar sats

Denne illustrasjonen viser hvordan det ferdige stillashoppet skal se ut.

Idéen til hoppkonkurransen kommer fra det aktive freestylemiljøet i Kongsberg, som siden år 2000 har bygget Big Air hopp og arrangert Snowstock-konkurranser i alpinanlegget i byen. Snowstock-medarrangør Olav Bjella Stavn er svært fornøyd med at de nå får en sentrumsnær konkurranse i en større og mer publikumsvennlig sammenheng.

– Vi har allerede et arrangement som utover freestylehopping dreier seg om barneskirenn, sykling, snøskuterkjøring og andre aktiviteter. Målet har hele tiden vært å videreføre dette til noe større og mer spektakulært, og det vil vi lykkes med når vi får hoppe på Nybrua i Kongsberg sentrum. Konkurransen skal vises på TV i opptak, og vi venter flere tusen tilskuere, så dette blir stort, forteller Olav Bjella Stavn i Snowstock.

Nyhetsarkiv

Logg på IntranettGlemt passord?

Ikke registrert som bruker? Klikk her

×