Vi gjør det!

24. februar 2010

Eiker Grøntmiljø: Vant kontrakt på Øvre Sund bru

Øvre Sund bru er en del av Sentrumsringen, og blir en hovedtrafikkåre i Drammen. Eiker Grøntmiljø er hovedentreprenør for granittarbeid, grøntområder, belysning, elektriske installasjoner og skilting på brua Illustrasjon: Multiconsult/BFS arkitekter

- Dette blir en kjempeutfordring, sier prosjektleder Tor Ole Borge i Eiker Grøntmiljø. Han gleder seg til å begynne arbeidet ved Øvre Sund bru i Drammen.

Kontrakt med Statens Vegvesen på 20 millioner Kontrakten med Statens Vegvesen er på 20 millioner kroner og går til høsten 2011. Dette er den største kontrakten firmaet har fått i egen regi og oppdraget er å gi områdene et urbant og lavmælt preg med gangstier, plener, trær og benker.

Elementene blir granitt, asfalt, brostein og lys.

Etikk og kvalitet viktig ved innkjøp - Vi har blant annet vært en tur i Kina for å se på granitten vi skal bruke til å kle betongen. Det er viktig for oss både å ha sjekket ut den etiske siden av produksjonen og at kvaliteten er riktig, sier Borge. Totalt kommer det 66 containere med granitt fra Kina til Drammen havn i forbindelse med prosjektet.

HMS-fokus - Sikkerhet og HMS-arbeidet er en svært viktig faktor i oppdraget, forteller Borge.

Fordi jobben inkluderer arbeid ved vannkanten og også under vann når kaikanten skal kles med granitt. Dermed er det ekstra sikkerhetskrav som må imøtekommes.

- Vi vil at alle skal komme trygt hjem fra jobb hver dag, smiler han.

Hele anleggsområdet sperres av for publikum i anleggsperioden.

Utfordring - Det er nytt for oss å koordinere en såpass stor entreprise. Arbeidsoppgavene er vi godt kjent med, så det er å få alt til å gli som blir utfordringen. Uansett; vi gleder oss, slår han fast.

Nyhetsarkiv

Logg på IntranettGlemt passord?

Ikke registrert som bruker? Klikk her

×